Kærlighedsdigt til dig


Forfatter Ambjørn Happy
Lad os skrive nogle flere kærlighedsdigte:
Hvis du var mit hav, ville jeg svømme hver morgen, nøgen i dig. Hvis du var mit hav, ville jeg glatte dine bølger, og kildre dine skumtoppe, og når det blev aften, ville jeg vugge dig i søvn. Hvis du var et hav, ville jeg dykke dybt ned i din sjæls farvefulde koralrev for at beundre fiskene og dine glitrende skattekister fyldt med perler og guld. Hvis du var et hav, så ville jeg være din havmand, og du kunne være min havfrue.
Hvis du var min kollega, så ville jeg være glad for at gå på arbejde hver dag. Og det er jeg.

"Du skal gå længere op i vinden, Ambjørn!" Kjeld afbryder mit kærlighedsdigt ombord på hans sejlbåd i Flensborg fjord. Jeg retter kursen. Vi har sejlet hele dagen, og det har været solskin med en god vind. Vejret har mærket mit ansigt med en solrødme, og det har afkølet min krop i den blafrende sommerskjorte. Så nyser jeg. Omkring os er der sejlbåde med udspilede genuaer og storsejl. Nogle har sat spileren - gigantiske halvformede balloner, som trækker sejlbådene frem i medvind. Jeg tænker på, hvordan jeg skal få Flensborg fjord ind mit digt omkring kærligheden. Så nyser jeg igen.

Dagen efter var jeg rigtig syg. Det kriblede midt i brystkassen på mig, og jeg havde sværere ved at trække vejret. Af erfaring vidste jeg at den store lungebetændelser var på vej. Så jeg døsede mens vi sejlede, og koncentrerede mig om at holde varmen og lade mit blod rense brystet for bakterier. Sad helt stille. Mandag måtte jeg så melde mig syg, og bare ligge i sengen med varme og ro i kroppen, sådan at immunsystemet kunne dræbe de indtrængende bakterier. Nu er det aften, og jeg er næsten rask. Men mit kærlighedsdigt? Hvor forsvandt det hen?

Hvis du var mit hav.... Hmmmm.... Jeg tror forelskelse åbner for digteren i os alle. Den digter som ikke kan lade være med at forherlige andre mennesker, og skrive kærlige ord om al skønhed. Når jeg ser denne kvinde foran mig, vækkes digteren i mig. Hendes fødder for eksempel. Hvis hendes fødder var et bjerg, så ville jeg kravle op ad det på maven og kysse hver eneste centimeter af tæerne, svangen, hælen og vristen. Forelskelse kan sandelig medføre en underlig adfærd, må jeg indrømme. Og hendes mave, den som ler så blidt mellem buksekanten og trøjen, hvis den var franskbrødsdej, så ville jeg ælte den blidt og bage de herligste boller i ovnen. Hendes bryster er skæmtende haremskvinder skjult i silke, de danser bag slør. Hendes øjne er fakler på kysten når havet er i oprør og den søfarende frygter for sit liv, de viser vej til kærlighed, jubel og livsglæde ved et langt bord fyldt med god mad, fest og latter.

Flensborg fjord gav mig lungebetændelse. Alligevel kan jeg ikke slippe tanken, at hvis du var mit hav, så var jeg en lille søhest som hviskede dig i øret, at jeg synes du er fin.
Hvad med dig selv? Har du i denne uge lyst til at skrive kærlighedsdigte til et menneske, du kan lide? Hvis du har lyst, så skriv det hellere mens tid er. Jeg tror alle mennesker er glade for at modtage dit kærlighedsdigt. Send din kærlighed til kollegaer, venner og bekendte, send den til ham og hende du drømmer om - send din kærlighed til alle.

Det er sjældent folk bliver sure over kærlighedsdigte. Fordi de kender jo også digteren, som i dem bor.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland