Jeg savner dig


Forfatter Ambjørn Happy
Forleden fik jeg en nødhjælps-pakke fra København. Hun er lyshåret og langbenet, lugter af blomster og frisk sved. Hun var iklædt en hoftelang jakke med halstørklæde, en sort nederdel og lange ruskindsstøvler. Hendes læber var røde, hendes øjne strålede.

"Goddag, jeg kommer fra Dansk Røde Kors", sagde hun med en varm og dyb stemme.
"Ja...?"
"Ambjørn?"
Jeg nikkede.
"Ambjørn, vi har fået at vide at du er ramt af erotisk hungersnød? Må jeg komme indenfor?"
Pigen kiggede mig direkte i øjnene. Det var svært at møde hendes blik. Hendes krop emmede af sitrende fryd. Mit nervesystem kunne slet ikke håndtere det.

"Er det længe siden du har fået sex?", spurgte hun medfølende.
Tavst nikkede jeg.
Kiggede ned i dørmåtten.
"Jeg skal hjælpe dig". Hendes hænder lagde sig på min brystkasse. De var varme og blide. Jeg kunne mærke hendes brændende håndflader gennem skjortens glatte stof. Pludselig bevægede de sig ned over min mave, hvorefter de greb fat i bukselinningen.
"Du må hellere komme ind", sagde jeg åndeløst. Trak min nødhjælps-pige ind i lejligheden, som en krabbe der har fået fat i et stykke frisk fiskekød. Eller noget.

Efter pigen havde slukket min tørst, og jeg havde slikket hendes erotiske emballage ren, lå vi lidt og kiggede op i loftet. Der havde været så meget nødhjælp i pakken, at vi begge var blevet mætte. Vores kroppe rørte ved hinanden. Jeg kærtegnede hendes ansigt. Trak hende ind til mig. Pludselig begyndte hun at græde.

"Jeg er bange for at komme til skade", sagde hun hulkende. "Mine følelser! Jeg er bange for at få følelser i klemme!"
"Hvordan?"
Hun drejede ansigtet og kiggede ind i mig. Hendes mørke øjne havde samme lys som en tung regnvejrsaften i oktober.
"Vi skal ikke noget sammen, Ambjørn. Bor langt fra hinanden, og du... Når jeg tænker på, at du skulle være sammen med en anden... Så... Jeg... Jeg el...". Pigen bed sig i tungen. Hendes øjne blev smalle.

"Nu har jeg sagt for meget!"
Jeg kyssede hendes bryst. "Jeg elsker dig".
Tårer trillede ned ad hendes kinder.
"Det er farligt! Jeg vil ikke... Mine følelser!"
"Du føler for mig?"
"Ja!"
"Dejligt".
"Nej! Jeg vil ikke føle noget for dig. Vi skal jo ikke noget sammen!"
"Men det gør du?"
"Ja!"
"Sådan er det så".

Jeg tjekkede hendes honningkrukker. Min tunge kunne smage, at de ikke var helt tømte alligevel. Pludselig skiftede lyset i rummet. Skyerne gled til side og solen bragede igennem. Pigen grinte højt og slog armene i madrassen, mens min tungespids fandt frem til den sidste honning.

Efter hun rejste hjem har jeg savnet hende.

Alt det gode i livet savner jeg, hver gang mit hjerte slår. Jeg savner sommeren. At svømme i havet. Smagen af et frisk æble jeg selv har plukket i min have. Kaviar. Champagne. Det øjeblik flyet preser mig tilbage i sædet og vi accelererer ud ad startbanen. Pigen med den røde cykel. Den sommermorgen kirsebærtræet blomstrede, og min elskede havde veer. Skoletasker syet i nygarvet læder. Fornemmelsen når gulvet er nyvasket. Ovnstegte kartofler. Lange samtaler om kunst, psykologi, samfund, livet.

Kærlighed og fryd medfører automatisk længsel. Følelserne i længslen er ikke farlige, heldigvis. Men jo mere jeg elsker, des større bliver længslen. Der er så meget at savne i livet.
Jeg savner dig.
Og dig.
Og dig.
Og dig.
Min længsel er så stor, at mit hjerte er ved at gå i stykker. Skriv du bare "kærlighed" på min dødsattest. Men vent til jeg når den anden side af 120.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland