At se ind i havet...


Forfatter Ambjørn Happy
Dér lå vi med et glas rødvin og chokoladejordbær, på et stort rødt tæppe. Havet rullede langsomt op på sandet, og en måge drev henover vores hoveder. Det var solskin. En lille vind legede med Freyjas hår. Fredeligt. Da var det jeg opdagede noget, som mine øjne havde overset hele livet. Har du set det? Når bølgerne bliver lange i nakken og er helt glatte på forsiden, kan man se ind i havet lige før bølgen knækker i et skummende brus. Højest forunderligt. Gennem bølgens klare forside kan man se muslingeskaller og havbundens vegetation.

"Har du tænkt på det ord? Hvad det betyder?"
"Forunderligt?"
"Ja, for underligt....", svarede Freyja og smilede. Det havde jeg selvfølgelig heller ikke tænkt på. Gad vide om jeg nogensinde har tænkt noget overhovedet? Har jeg nogensinde virkeligt brugt mine øjne? Hmmmm.

Hjemme i sin lejlighed har Freyja en træskulptur, som forestiller en prægtig skarv. Den står med udspredte vinger og et langt næb - stolt og fyldt med værdighed. Lidt provokerende er skarven, og temmelig fascinerende. Skarven er en jaget fugl, fordi den spiser fiskernes fisk. Jeg synes skarven er smuk, siddende på toppen af en bundgarnspæl udfor stranden. Og så er skarven vidunderlig derved, at den kan flyve over og i vandet. Hvis nogen kan se ind i havet, så er det vel skarven?

"Har du tænkt på det ord? Hvad det betyder?"
"Hvilket?"
"At være værdig... at være dig. Når man er sig selv, så er man værdig, ikke?" Freyja missede med øjnene. Hun har sådan nogle levende øjne som ser alting klart. Hun kan se ind i havet, og ind i mit hjerte. Tror du jeg elsker hende? Ja jeg gør.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland