Katten som nægtede at dø


Forfatter Ambjørn Happy
En dag blev katten væk. Det var meget koldt. En isnende vind stod ind i stuen, når jeg trak altandøren til side for at kalde på katten. Tavsheden mellem betonblokkene gav ekko tilbage til mig.
Det værste var, at jeg ikke længere kunne føle katten. Jeg kom snart til den konklusion, at den måtte være død.

Eftersom jeg er clairvoyant, satte jeg mig ned og forsøgte at få kontakt med katten. Jeg fornemmede en vej med mange biler. Jeg var kommet en halv meter ud, da en bils dæk pludselig trådte på min venstre skulder. Jeg drejede blikket fremad og alt blev sort.

Da forstod jeg katten var død. Jeg cyklede rundt langs vejene for at finde dens afsjælede krop, så den kunne blive begravet. Fandt ingenting. Det gjorde mig ked af det.

Nogle dage senere nærmede juleaften sig. Jeg cyklede ned i Føtex og tænkte:
"Nu kan du vælge helt frit, Ambjørn! Kæresten er gået sin egen vej. Katten er død. Familien havde uheldigvis et andet arrangement juleaften. Dine venner havde desværre ikke tid. Du er helt alene! Hvis du vil være sammen med nogen, så kan du bære spejlet fra badeværelset ind til bordet - så er I to! Med andre ord, du har helt frit valg!

Jeg valgte 2 ferske ænder. Dertil 3 poser pommes fritter. 2 liter mælk og noget fløde så jeg kan lave risalamande.
Det er åndssvagt.
Juleaften: And med pommesfritter og risalamande. En mand der sidder og snakker med et badeværelsesspejl? Så må det være sådan.

Da jeg så cyklede fra City Vest op ad Gudrunsvej med de 40 kilo julemad dinglende i 4 poser på styret, hører jeg pludselig katten sige:
"Mjav!" - inde fra buskene langs vejen!

Eftersom jeg med mit clairvoyante blik allerede har konstateret at katten er død, tænker jeg naturligvis: "Fuck jeg er blevet gal. Fremover vil alle lyde have et tonefald som min kats. Når telefonen ringer, og Microsoft er i røret, så vil jeg kun høre dette:
'Goddag, De taler med MJAVV! Må jeg tale med Ambjørn MJAVV?'.

Endelig kommer jeg hjem og får læsset begge høns ind i køleskabet. Der er en undulat-fugl i huset, og den tager jeg ind i stuen, nu da katten er død kan den flyve frit omkring.
"MJAVV!", lyder det fra altanen.
"Fuck, jeg kommer til at høre den kats spøgelse resten af mit liv!", tænker jeg og går naturligvis hen og åbner altandøren. Nå... I det sekund døde min karriere som clairvoyant og min kat blev genfødt.

Så nemt det er at glemme sine egne regler. Katten døde ikke, fordi den er ligeglad med clairvoyante forudsigelser. Vi kan kun forudsige fremtiden for folk der er parat til at høre efter.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland