Kongesønner og kongedøtre


Forfatter Ambjørn Happy
Der var engang en kongesøn, som boede i et stort palads med sin far, tjenerne og tjenernes børn. Drengen var velnæret og sund. Som det var skik og brug var hans tøj syet i silke, med blå, gule, grønne og røde stykker stof. Der var syet perler ind i hans dragt.
Rundt om paladset var en stor have med fugle, dyr og blomster, omkranset af en høj mur.

"Far, hvordan lever andre børn ude i byen?", spurgte drengen en dag. Men faderen var travlt optaget af forretninger og af at føre krige, så han havde ikke tid til at fortælle om byens børn.
"Det skal du ikke spekulere på. Gå ud i haven med dig og leg".

Men drengen var rask og nysgerrig, så han gik ned bagest i haven og kravlede gennem et hul i muren. Så gik han ud i byen for at se hvordan andre børn lever. Efter nogen tid mødte han en flok gadedrenge.
"Se ham der i klovnedragten!", råbte en i flokken - og så løb de efter ham, mens de smed med sten. Kongesønnen blev skræmt, og han stak af gennem gaderne der blev smallere og smallere. Til sidst kom han ind i en baggård, hvor han krøb ned i et hul. Hans forfølgere kastede sten ned i hullet, men da det blev mørkt gik de, og overlod ham til sin egen skæbne.

Da drengen den nat kom hjem til paladset, gik han op på sit værelse uden at mæle et ord til nogen. Hans tøj var revet og beskidt. Da han lagde sig til at sove var han urolig, og hans drømme var fyldt med råbende børn.

Næste dag sad drengen tavs i haven, da hans fader kom og satte sig ved hans side. Faderen kunne fornemme, at drengen var ked af det. Efter et stykke tid i tavshed, fortalte kongesønnen om sine oplevelser i byen.
"Hvorfor hader de mig? Jeg havde jo ikke gjort dem noget?"

Kongen tænkte: Skal jeg rive tøjet af min søn, rulle ham i mudder og smide ham over muren? Hvis jeg gjorde det, ville han ligne gadedrengene, og de ville ikke hade ham længere. Eller skal jeg lære barnet, at det må leve som kongesøn?

Kongen klappede sønnen på hovedet og tænkte på, at vi alle er kongedøtre og kongesønner. Ja, vi kan rive vores tøj i stykker, men vi kan aldrig fjerne kongeblodet i vores hjerter.

Ugen efter oprettede kongen skoler i byen, sådan at også gadens børn kunne lære at leve som kongesønner og kongedøtre. Ethvert menneske er af kongeslægt, synes du ikke?

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland