Guds urimelige opgave


Gud har stillet dig en opgave. Blandt verdens milliarder af mennesker skal du elske ét bestemt. Og fordi gud er sådant et urimeligt menneske, så er der til opgaven knyttet både straf og belønning.
"Hvad?"
Indtil du lærer at elske dét menneske, som gud bestemmer det, skal du for evigt leve i helvede.
"Stodderen må jo være sindssyg!"
Det er et spørgsmål for guds psykoterapeut. For dig er virkeligheden netop nu, at du for evigt lever i helvede, indtil du lærer at elske dét menneske, som gud bestemmer det. Og det er ikke din mor.

Jeg kunne se på min ven, at han havde lyst til at gøre oprør.
"Hvad nu hvis jeg siger nej!"
Du lever allerede i helvede, kan jeg se. At løse den opgave gud har givet dig, er den eneste vej ud fra helvede. Du må gerne vente til i morgen, men da vil der blive lagt 24 timer til dit ophold i helvede. Hver gang du venter bliver opholdet forlænget.

Min ven begyndte at røre uroligt på sig. Så fortalte han om problemerne i sit liv, det var ude af balance, og det der gjorde ondt i ham. Han har haft det svært. Man kan godt forstå han er ked af det, men gud er fuck ligeglad. Vi er dømt til at leve i helvede, indtil vi lærer at elske dét menneske, som gud har bestemt det. Og det er ikke din far. Men hver gang vi tøver, bliver opholdet forlænget.

"Hvad mener du? Hvad er det for et helvede?"
Du er rasende over ikke at være blevet elsket som barn, på den måde som du havde behov for. Din barndom efterlod dig med et hul i hjertet - et stort behov for at blive elsket. Alt hvad du har gjort hidtil havde det hemmelige mål, at mennesker skulle elske dig. Det er stressende at have et hul der skal fyldes med kærlighed. Når vi har hul i hjertet, så indgår vi i kærlighedsforhold som er afhængighed. Jeg elsker dig og fylder dit hul, du elsker mig og fylder mit hul. Det er usundt.

"Det er vel meget godt!"
Nej. Fordi hullet bliver aldrig fyldt, når det skal fyldes af andre. Sådan var det også med dine forældre, de gav dig kærlighed sådan at hullet netop ikke blev fyldt helt op. Fordi når hullet er fyldt op med kærlighed, så er barnet uafhængigt og fri af sine forældre. Det turde de ikke risikere, dine forældre, så de efterlod et lille hul. De satte en betingelse på deres kærlighed. De sagde, at nu elsker vi dig, fordi... Og de sagde, nu elsker vi dig ikke, fordi...
På samme måde er det i parforhold, hvor du og jeg er afhængige af hinanden. Hvis jeg skal fylde dit hul, så lader jeg et lille hulrum blive tilbage sådan at du ikke løber væk - fordi hvis du løb væk, så dør jeg.

"Du snakker om at jeg skal elske mig selv. Det gør jeg ikke. Mine forældre elskede mig heller ikke. Jeg måtte behage dem, og være sød for at de skulle elske mig. Men det var aldrig noget jeg kunne stole på. De kunne fratage mig kærligheden, og så mistede mit liv mening, så havde jeg mest lyst til at dø. Og sådan har alle mine parforhold været. Hvis min partner fratog mig kærligheden, så gik jeg i panik, jeg følte jeg skulle dø, jeg fik lyst til at smadre alt omkring mig og gøre mig selv ondt. Jeg var meget afhængig af min partners kærlighed".

Gud er ligeglad med dine parforhold. Indtil du lærer at elske dét menneske, som gud bestemmer det, vil du leve i helvede. Du vil aldrig være tryg i parforhold, hvor kærligheden skal fylde dit hul i hjertet. Og når du er glad, vil der underneden være angst for at din partners kærlighed hører op. Og når din partner er utro, eller din partner forlader dig, da vil du opleve at jorden åbner sig under dig, og alt var en illusion, og du vil have lyst til at dø. Det er helvede at have lyst til at dø og leve i en illusion.

"Jeg har så mange fejl. Det er svært at elske mig selv...."
Gud er ligeglad. For gud at se har alle mennesker hundredvis af fejl.
"Hvordan elsker jeg mig selv, når jeg har så mange fejl?"
Hvordan elsker du andre?
"Det gør jeg bare, det sker".
Nej, det er noget du gør. Du bliver glad for et andet menneske når du ser vedkommende indeholder skønhed, visdom, sandhed, humor, erotik, glæde. Du bliver ikke forelsket i et menneske fordi du ser vedkommende har fejl, smerte og sorg - du elsker fordi du ser mennesket har ægthed, livserfaring og kærlige følelser.

"Skal jeg være positiv og se på mine gode sider?"
Nej, gud er fuck ligeglad. Hver gang du tøver bliver din tid i helvede forlænget.
"Jeg kan ændre mine dårlige sider, og så vil det blive nemmere at elske mig selv?"
Det må du selv om. Men pas på, fordi alle mennesker har hundredvis af dårlige sider. Hver gang du har løsnet én knude, så vil du opdage at der nedenunder er en ny knude. Hvis det tager 1 uge at løse hver knude, så vil hundrede knuder forlænge dit ophold i helvede med 100 uger. Hvorfor ikke være smart? Læg mærke til dine knuder, men brug ikke tid på dem lige nu. Find i stedet de sider i dig, som du kan holde af. Hvis du kigger efter din skønhed i 10 dage, så vil du opleve 10 dage i skønhed.

"Men jeg har ondt. Jeg tror det er vigtigt for mig at løse mine problemer først, inden jeg lærer at elske mig selv".
Gud er ligeglad. Al den tid du bruger på dine problemer vil gøre dit ophold i helvede længere. Måske du er glad for at være i helvede?
"Nej".
Hvorfor har du så været dér hele dit liv?
"Det var ikke min skyld. Jeg har ikke bedt om at blive dårligt behandlet af mine forældre. Jeg er faktisk meget vred over det! Jeg har lyst til at banke alle de mennesker som har gjort mig ondt! Det er så uretfærdigt! Jeg er ikke noget dårligt menneske! Hvorfor er der ingen der elsker mig!"

Jeg nikkede.
Du vil først elske dig selv, når problemerne er væk?

Min ven begyndte at græde. Han var så vred at han var farlig. Og det er sandt, det er uretfærdigt. Når nogen gør dig ondt, så er det deres skyld, men det er dit ansvar at blive lykkelig igen. Det var dine forældres skyld, at du ikke blev elsket uden betingelser som barn, men det er dit ansvar at fylde hullet i hjertet op med kærlighed. Du har ansvaret for at elske dig selv. Intet menneske i verden kan påtage sig at elske dig så hullet fyldes ud. Der vil altid være et tomrum i hjertet, indtil du tager ansvaret og elsker dig selv.

"Jeg ville gerne elske mig selv...."
Ville du gerne, eller vil du?
"Jeg vil gerne, men jeg ved ikke hvordan man gør?"
Det er nemt. Kig på det gode og dejlige som du indeholder. Vær i din krop og mærk fryden ved at trække vejret. Mærk dit blod pible rundt i kødet. Læg mærke til det gode som du gør i livet. Det er nemt at udfolde sin kærlighed, når du ser din skønhed.
"Men mine dårlige sider, min smerte, min sorg, min angst, min tristhed?"
Lad det ligge. Læg mærke til at det findes i dig, og acceptér det. Når du er kommet ud ad helvede er det nemmere at elske også de sider af dig, som du selv eller andre synes er dårlige. Men så længe du endnu ikke elsker dig selv kan det være virkeligt vanskeligt at elske også dine dårlige sider. Når du kommer ud af helvede vil det derimod være nemmere at holde af også dine upraktiske sider.

De fleste mennesker bruger hele livet på at forsøge at ændre 2 eller 3 dårlige sider i sig selv. Hvis de brugte en uge på at finde 7 gode sider, ville det være nok til at de elskede sig selv.
Når du elsker dig selv, standser helvede.
Vil du elske dig selv?
Tage ansvar?
Min ven kom hen til mig og lagde sig ind til min krop. Han sukkede.
"Det er så uretfærdigt at de aldrig elskede mig!"
Ja, det er uretfærdigt når mennesket ikke bliver elsket. Vil du skabe retfærdighed i verden?

Min ven begyndte at græde af lettelse. Hele livet havde han i det skjulte foragtet og hadet sig selv. Han havde også været en del af uretfærdigheden. Nu så han sin kærlighed, han mærkede en stor, varm kærlighed omfatte sig selv. Han indså sin egen skønhed.

Helvedet standsede i selvsamme sekund.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland