Når gerningsmænd vælger job


Forfatter Ambjørn Happy
De gale bliver psykiatere, det tænker jeg tit på. De kriminelle bliver politibetjente, og de pædofile vælger et arbejde i børnehaven. De der napper af kassen, de får et job i banken. Alkoholikerne bliver politikere. De kropsløse vælger et job som bokser eller stripper. Og hvad er der så galt med mig, kan man spørge? Uha, det er en hemmelighed.

Det ser sådan ud for mange af os, at vi vælger et virkefelt, hvor vi samtidigt kan bearbejde sjælens hemmeligheder. Derfor skal vi ikke dømme den bedrageriske kassetyv alt for hårdt. Han valgte jo netop, af et godt hjerte, at forsøge at bearbejde trangen til at nappe en seddel eller to.
Han valgte sit job for at blive et bedre menneske.... Det er helt naturligt at vi vælger det virkefelt, hvor vi kan bearbejde vores hemmelighed. Og i de fleste tilfælde går dette arrangement godt!

Psykiateren bliver normal, præsten lærer gud at kende, politibetjenten udvikler retfærdighedssans, stripperen bliver gravid og får dejlige børn!

Nogle gange går det ikke så godt, og så bliver vi rasende, og vi skal også blive meget vrede på gerningsmanden! Der er intet i verden der beskytter en gerningsmand, han er fredsløs.

Kan du klare lidt kættersk tale? Der er nemlig også noget godt i gerningsmænd. Jeg kan klare, hvis du smider sten efter mig, så hvis du er klar, her kommer det:
Gerningsmænd rummer et ufatteligt stort mod! Ikke for den forbrydelse de begår. Den er skamfuld og den gør gerningsmanden stor indre skade. Når jeg snakker om mod, så er det fordi, det kræver mod og offervilje at vælge et virke i livet som berører og bearbejder den store hemmelighed. Det er jo farligt!

Tyveknægten vælger bevidst at arbejde i en bank, og det er modigt! Hver dag i livet balancerer han på kanten af en katastrofe. Hvorfor udsætter han sig for den fare? Det gør han for at bearbejde sin hemmelighed, for at blive et bedre menneske!

Dette er kernen i en gerningsmand: Et modigt menneske der har udsat sig for alvorlig fare, for at blive et bedre menneske, og han har kæmpet langt og inderligt inden han forsagede. En stakkel, der ikke klarede opgaven. Gerningsmænd er gode mennesker, som det bare ikke lykkedes ret godt for.

Læg nu mærke til i den kommende uge, om ikke din gode ven, din kollega eller du selv balancerer på livets line med et par hemmeligheder hængende i vægtstangen. Da ved jeg du kan gøre noget godt. Giv dette modige menneske din støtte, sådan at vovestykket får en lykkelig afslutning.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland