Er det ondt at købe et menneskes krop?


Forfatter Ambjørn Happy
Begær. Jeg kender kun en kraft, der er stærkere. Ønsket om at slippe for sit begær. Tror det er udbredt. Også blandt kvinder? Tania smilede og inviterede mig indenfor. Hendes øjne gnistrede af forår og livsglæde. Hendes glatte kjole skreg: Pak mig ud. Hun havde lange støvler på. Den var helt gal.
"Øh, kan jeg få almindelig massage?"
Tania lagde hovedet på skrå. Kiggede op og ned af mig. Tog mål af mig.
"Selvfølgelig".
"Hvad koster det?"
"For en times massage? 300 kr."
Jeg gav slip på skuldrene og lod dem falde ned på plads.

Ser du, det har været problemet for mig lige siden vi flyttede fra Århus. At finde en thaimassør, som ikke vil sælge sex. I Århus kan du få den mest fantastiske thaimassage, og i vinduet er der håndskrevne skilte med "no sex".
I København er det ingen skilte i vinduerne. Ikke ud over "Åben".
Jeg vil ikke købe sex. Fordi jeg er religiøs? Fordi jeg synes det er uværdigt? Spørg mig ikke.

Så vi gik op ad trapperne. Hun vrikkede med bagdelen. Det var ikke nødvendigt. Trådte ind på et værelse med en stor, dejlig seng. Dårligt tegn. Spejle langs den ene væg. Ikke godt.
"Altså, kun massage, ikke?"
"Du vil ikke mere end massage?" Tania lagde sit hovede på skrå. Kneb øjnene sammen. Hendes lange kastanjehår kurvede om hendes svulmende bryst.
"Kun massage!"
"800 kroner, så må du ta' mig!"

Er det ondt at købe et menneskes krop? Hvad så med fabrikkerne? Alle de mænd der fik lungerne ødelagt af stenstøv. Dem der fik hjerneskader på grund af malermesters opløsningsmidler. De mænd som gik i knæ med diskusprolaps. Og hende der blev handikappet ved symaskinen. Alle disse knuste menneskeskæbner. Var det ondt at købe deres krops livskraft, og efterlade dem med skrællerne?

Jeg klædte mig nøgen.
"Ingen sex. Kun massage", sagde jeg. Forsøgte at være bestemt, og ville heller ikke såre hende. Hvis jeg tilbød min krop til en kvinde for 800 kr. og hun sagde nej. Hvordan ville det være at høre dét nej?
Du er for gammel.
For tyk.
For grim.
Hvilket slags nej ville jeg mon høre?
"Okay", sagde Tania. Tog mine penge og drejede om på hælen. Forlod værelset.

Da hun kom tilbage var hun i dårligt humør. Der var tåge i hendes øjne. Måske ville hun slet ikke give mig thaimassage? Måske havde jeg såret hendes følelser? Havde jeg været ond ved at sige nejtak til sex? Jeg kunne mærke på hendes hænder, at de ikke var vant til at give massage. Eller havde gjort det for meget.

Pludselig rullede hun ned på sengen ved siden af mig. Tændte sig en cigaret. Jeg drejede hovedet. Hun kiggede op i loftet. Fulgte røgens bølgende bevægelser. Lavede klikkende lyde, når hun pustede ud.
"Hvad hedder du?", spurgte jeg.
Hun tøvede. Jeg kunne mærke, at hun overvejede mulighederne.
"Tania", sagde hun så. Og det var ikke hendes navn. Hendes liv var ankommet til et sted langt borte fra varme og frodige Thailand. Kolde og våde Danmark. København. Hvor mange lande havde hun rejst?

Den var helt gal.
"Er det slut med massagen?"
Tania sugede ind og pustede langsomt mod loftet. Gav sig god tid.
"Måske lidt senere. Når jeg har røget en cigaret".
Hendes hoved bevægede sig i små ryk, i takt med de tanker hun gjorde sig. Om sit liv. Sin rejse. Mænd som havde brugt hendes krop, stønnende og prustende. Små værelser med nylonpuder og røde lygter. Jeg tror hun var 27 år. Og jeg kunne se, at det var gammelt.

Tania begyndte at ryste. Dybt i sit indre, hvor ingen kan se det. Tårerne triller ned ad den indvendige side af sjælen. Hjertet ryster. Hovedet bevæger sig i små ryk. De små kliklyde, når hun puster røgen ud.

Det var ikke noget godt tegn.
Jeg besluttede mig for at gøre noget. På hendes nylonseng. I rødt lys og splitternøgen. Måske var det ondt.
"Tania...", hviskede jeg.
Det gør stadigvæk ondt i mig, når jeg tænker på hvad jeg derefter gjorde.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland