Guruer i speedbåde: Glæden er den stærkeste medicin


Forfatter Ambjørn Happy
Der er altid noget galt. Hvis ikke jeg har ondt i mine knæ, så er det tænderne, eller nakken, og sommetider leveren. Nogle gange gør det ondt når jeg tisser, og 1 gang om året kravler jeg rundt på gulvet som en af de der gravhunde der er blevet for fed så maven skraber imod.

Og jeg er ikke alene. Vi er mange i den mismodets redningsbåd som skvulper rundt på havet med bange øjne, på vej til at blive reddet. Nogle af de andre skibbrudne er for fede, det ser man tydeligt. Nogle kan ikke tåle franskbrød. En er navngivet med et forfærdeligt navn. En har ondt i lungerne. En har ondt i maven. En har svamp mellem tæerne. En er altid forkølet. En har hovedpine. Vi er mange som er i havsnød. Vi er mange som altid er på vej til at blive reddet... Det meste af livet har vi siddet her i båden og har været syge, smådårlige og skidt tilpas, på vej til at blive raske.

Fordi jeg er et rodehoved med mine penge har jeg ikke råd til at blive reddet. Derfor ser jeg med nogen skepsis på de redningsbælter som kvaksalverne sælger fra hurtige speedbåde der ligger bi ved vores faldefærdige båd. Jeg vil ikke reddes af astrologer, healere, akupunktører, homøopater, hypnotisører, rolfere, kostvejledere. Det har jeg slet ikke råd til. Men kvaksalverne i deres glitrende speedbåde gør gode forretninger. Priserne er skruet højt op, fordi folk i havsnød er parat til at betale dyrt for at blive reddet.

Min foretrukne medicin til alle dårligdomme er en saftig rød bøf og et glas rødvin. Jeg oplever også at en pose chips indeholder stærke, helbredende kræfter. Jeg ved da godt at nogle mennesker påstår jeg trøstespiser, men det ændrer ikke ved det faktum, at maden kurerer mange af mine sygdomme.

Andre menneskers foretrukne mediciner er
* Beroligende healing
* Kemiregulerende medikamenter
* Sunde økologiske hønseæg
* Energiforløsende akupunktur
* Befriende kiropraktik
* Energiholdige navne
* Afbalancerende halvædelsten.

Så sidder vi altså dér i redningsbåden med hver vores foretrukne medicin og bliver helbredt for alverdens sygdomme. Det er ret hyggeligt, for det meste. Men så her forleden sejler der en ordentlig øse op på siden af os, en af de der gigantiske hvide amerikanske speedbåde med lædersæder, navigationsbro og piger i bikini. Så vidt jeg kunne ane gennem de røgfarvede koøjer var der også piger ombord uden badetøj som omfavnede en stor mand med fuldskæg og næsten ingen hår på hovedet. Han stillede sig op på dækket og kiggede ned på os, med en stor medfølelse og visdom.

"Venner - alle jeres bekymringer er slut. Jeg tilbyder at helbrede jeres sygdomme ved at genoprette jeres naturlige balance", proklamerede han med en stemme der var varm og kærlig. Det er sædvanligvis sådan en kvaksalver præsenterer sig selv, så vi svarede bare: "Hej med dig! Godt vejr i dag! Dejlig båd du har der!" - og lignende.

"Al den medicin I har købt tidligere, den duede ikke! Det var fup og humbug! Kvaksalverne griner ad jer når de tager jeres penge og fylder jer med løgn og latin!", sagde han med overbevisning. Så blev vi sure. Jeg smed et kvart okseben efter ham, og der var også nogle der kylede krykker efter ham og poser med pilleæsker, hæfteplastre og tuber med aloevera. Men han stod for højt oppe, så vi kunne ikke ramme ham.

"I virkeligheden var det jeres egen kraft der helbredte jer! Det er jeres egen tro på helbredelse, som kurerer jeres sygdomme. Det er jeres egen kraft!", råbte han til os. Nogle af os begyndte at røre uroligt på os. Hans ord gnavede lidt i den tanke, som vi alle deler. Det er i grunden mærkeligt at der er så meget der kan helbrede et menneske. Så meget forskelligt. Sygdommene er er de samme, men hvert menneske helbredes på sin egen måde. Nogle med akupunktur, andre med et nyt fornavn, nogle med healing, nogle med hovedpinepiller, nogle med kærlighed - medicinerne er så forskellige, selvom sygdomme er de samme. Underligt.

"Det er jeres egen kraft der gør det!", gentog den skæggede mand. Vi svarede ikke, og han begyndte at le højt. "Se jer omkring! Livet er herligt! Se himlen, se havet - se hinanden. Se, der er slet ikke nogen grund til at være syg. Der er kun grund til at være rask, grund til at være sund. Der er grund til at være lykkelig, og I har kraften til det!"

Der var helt stille i båden. Nogle af os fik øjenkontakt med hinanden, og vi genkendte det spørgsmål der spirede frem i os. Fordi jeg var nærmest, rejste jeg mig.

"Mester, jeg tror jeg har kraften, men jeg ved ikke hvordan jeg får kontakt med den?" Da lo manden ekstra højt, hjerteligt.
"Vær kun glad, Ambjørn. Jeg kan se du er tæt på at få kontakt, du mangler blot en lille smule vejledning..."
"Vejledning?"
"Et kursus. Tag på kursus med mig i weekenden, så genfinder du kontakten, hvis du vil? Kurset hedder Opgiv illusionen om Sygdom! Du har sikkert brugt tusinder af kroner på medicin gennem livet, og du kommer til at bruge endnu flere tusinder med mindre du stopper vanviddet nu".

Det viste sig nu at vi som særligt udvalgte kunne komme med for 4.000 kr. per næse. Nu er halvdelen af flokken sejlet afsted med guruen, og kun os der har rod i økonomien sidder tilbage. Jeg har købt en bøf. Mens jeg spiser tænker jeg på guruens ord. Bøffen har en dejlig smag som gør mig glad, og da ved jeg pludselig hvad der helbreder vores sygdomme.
Det er din glæde som gør dig rask. Glæden er den stærkeste medicin - og det er ligemeget om glæden kommer fra healing, akupunktur, numerologi eller hvad-som-helst. Alt hvad der gør dig glad, virker helbredende.

Nu skal vi blot have fundet en metode til at hælde glæden på dåsen, så bliver vi alle sammen rige.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland