Dengang jeg opdagede slangens stemme


Den vinter vi gik til præst i Taulov, skete der noget glædeligt med min manddom. Den blev voksen. Selvstændig. Mens præsten med en sur og træls stemme fortalte os at vi var syndere, fordi Eva drillede gud, mærkede jeg mit køn ned langs venstre lår. Det dunkede i manddommen. Stoffet i buksebenet var spændt hen over lemmet, som sad langs inderlåret som en tyk slange. Et øjeblik blev jeg forskrækket. Jeg frygtede at blive kaldt op til tavlen, fordi så ville alle kunne se hvordan det var fat med mig.

"Derfor blev mennesket uddrevet af Paradis!", buldrede præsten. Hans øjne var røde i kanterne, som om han havde grublet om natten - måske siddende i en svagt knirkende gyngestol i den mørke præstegårdsstue.
"Derfor skal manden trælle, og derfor får kvinden ondt når hun føder, og derfor kryber slangen på sin bug i støvet!"

Jeg kiggede mig omkring. Freyja legede med sit tyggegummi. Hende var jeg forelsket i. Johnny og Henning stirrede tomt frem for sig. Arne og Per skrev kommentarer til hinanden på en fælles blok papir. Bettina legede med sit lange hår, rettede på sin BH. Vi var en samling hormonforstyrrede teenagere, som gav helvede i hvad præsten gylpede op fra dybet af sin sjæls kalkede grav. Og det tror jeg han kunne fornemme.

"Hører I over hovedet efter!", skreg han pludselig og knaldede en mørkeblå bibel ned i katederet. "Sådan nogen uvorne skarnsunger! I er syndere! Er I bare ligeglad med det, eller hvad?"
Jeg følte på låret med venstre hånd. Den var lang og tyk.
"Ambjørn!"
Mit hjerte sprang som en ballon i min brystkasse, og jeg hoppede en halv meter i vejret. Jeg stirrede på præsten, som bøjede sig hen over min plads.
"Hvad sidder du og leger med under bordet! Frem med det!"
Nej, det kunne jeg ikke. Det var ingenting! Påstod jeg havde myggestik, som kløede. Viste mine tomme hænder. Mit hjerte dunkede, så det susede og hylede i ørerne. Jeg havde svært ved at se klart, der var vanddråber i mine øjne.
Præsten skulede.

Det forekommer mig, at den var tykkere dengang. Hovedet var hårdtpumpet blåviolet. Når der rendte blod i den, var hovedet ved at eksplodere. Jeg var glad for min manddom. Kærtegnede den hver dag. Lod den eksplodere i hvidt, med vilje.

Gennem årene har min manddom givet mig mange muntre øjeblikke. Han er min bedste ven. Måske den eneste, der aldrig vil vende ryggen til mig. Jeg elsker mit køn. Som en italiensk mor, giver jeg det meget plads. Det er en forkælet lille dreng, der altid får opmærksomhed. Hvis mit køn er glad, så er jeg glad. Hvis det er trist, så hænger jeg også med ørerne. Manddommen har en meget stor indflydelse på min hverdag. Nogle gange tænker jeg også på andet end sex. Det sker når han er mæt og sover. Så lister jeg rundt og forsøger at opføre mig voksent og fornuftigt.
Men sandheden er - sig det ikke til nogen - så længe min manddom er viril og lysten, så længe bliver jeg aldrig gammel og sat. Jeg er 14 år i mit hjerte. Den vinter hvor jeg opdagede slangen i mine bukser, den stemning lever stadigvæk i mig. Det giver mig en glæde. Det kildrer og giver mig fryd. Det var dengang jeg opdagede slangens stemme.

"På grund af Eva er vi alle syndige! Hun var syndefaldet! Hun er arvesynden!", hvæsede præsten. Hans øjne var smalle, og læberne blottede de gule tobakstænder. Jeg skævede over til Freyja. Hun havde sin hvide blondeskjorte på, og en mørkeblå nederdel. Vi fik øjenkontakt.
"På grund af Eva skal vi alle dø!"
Fuck det. Jeg kan tilgive det alt sammen. Adam har sikkert gået rundt med en glad fornemmelse i kroppen, da hun lokkede ham med det der æble. Hvem kan sige nej til en kvinde? Jeg smilede til Freyja, og hun blinkede til mig.
"Ambjørn, hvad laver du nu! Hører du efter!"
Jeg vendte mig om og kiggede på præsten.
"Nej, det gør jeg ikke", svarede jeg.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland