Den guddommelige indre hund


Forfatter Ambjørn Happy
Forleden købte jeg en seng. Ting har ellers aldrig haft min interesse, derfor har jeg haft ingenting. En seng er en ting, så det har ikke bekymret mig at jeg sov på gulvet. Snarere tværtimod. Ofte har jeg været gladest, når jeg af praktiske årsager har været nødt til at smide mine ting ud. Når jeg har flyttet for eksempel, og flyttevognen ikke har været større end bagagerummet på en bil. Og jeg har været glad, hvis folk er blevet forelskede i en ting fra mit hjem, så har jeg givet dem tingen. Ikke for at være venlig - intet ligger mig fjernere - men fordi det gjorde mig glad at have ingenting.

Nå. Men en aften på stranden før jul, besluttede jeg at finde et nyt arbejde, og få mig en seng. Jeg havde stået på strandbredden og mediteret under stjernerne for at finde den drøm i mit indre, som kan leves i virkeligheden. Noget af drømmen var at få en seng, og det kom bag på mig, som du kan forstå. "Okay, hvis mit guddommelige indre vil have en seng og sove i, selvom det allerede hviler blødt og bekvemt i min store krop, så skal jeg sandelig købe en seng".

Sengen skulle være billig. Ikke fordi jeg mangler penge, men fordi der er grænser for hvor meget jeg vil bruge på mit guddommelige indre. Så jeg tog til Ikea. Måske du kender dén butik. Mange elsker at gå rundt i Ikea, fordi Ikea har alle ting til boligen. Alt. Nogle mennesker er utrygge ved edderkopper, åbne pladser eller trange rum. Mellem dig og mig: Jeg får det dårligt i Ikea. Der er alt for mange ting. Så jeg skyndte mig at finde sengeafdelingen. Fandt også en mand, som jeg spurgte om hjælp. "Hvad drejer det sig om?" Han skulede mistroisk.
"Jeg vil købe en seng".
Manden så nu på mig, som om jeg var mentalt i udu.
"Ja?", sagde han vantro og trak på skuldrene. "Der står priser på det hele", meddelte han. Så sukkede han og gik væk.

Nå, men efter lidt tiggeri, fik jeg faktisk fat i en medarbejder der var for træt til at hun gad løbe fra mig. Og med et stort suk prikkede hun til sin computer, som spyttede en papirslap ud til mig. Så vendte hun sig om og gik. Nu havde jeg på papiret en seng, som jeg betalte ved kassen, og om aftenen blev sengen leveret. Teoretisk set, fordi sengen var kun en lang papkasse fyld med træ, søm og skruer, samt en bred boxmadras på 400 kilo.

Tre timer senere gik jeg i bad og smed mig udmattet i sengen. Tror du jeg kunne sove? Nej, mit guddommelige indre blev ved med at vrøvle om, at jeg skulle lægge mig ned på gulvet. Jeg havde en følelse i mig, som om jeg var en hund der foretrak sin vante soveplads på gulvet. Og du ved, man kan ikke lære en gammel hund nye tricks.
Så, nu har jeg en seng. Ved fodenden ligger min gamle madras på gulvet, og dér sover jeg så, når min guddommelige indre hund tvinger mig til det.

Er der nogen redning mulig?

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland