Et genert ungt menneske er guld værd


Forfatter Ambjørn Happy
Man kan sige: En forårsblomst er genert, når den titter frem i skovbunden.
Hvorimod bøgetræet der har oplevet mange somre og barske vintre ikke er det fjerneste genert. Det er stort og strunkt, og ikke bange for noget. Bøgetræet har set vinterstormen rasere skoven og knække de svage træer. Bøgetræet har set anemonerne bliver trådt ned af uforsigtige fødder. Bøgetræet vil på et tidspunkt nå frem til et lidt kynisk billede af verden, hvor de stærke træer klarer sig og de små bukker under.

Sådan er det med mennesker. De fleste voksne, vi er bøgetræer. I denne tid fremelsker vi det stærke og det hensynsløse. Vi forguder boksere, hvis næver kan dræbe. Vi forherliger prostituerede, der korpulerer med hvem som helst (eller hvad som helst). Vi ser op til grove tacklinger, smarte fiduser, hensynsløse politikere.

Men der sker også noget andet i denne tid. En anden kraft. Jeg har lagt mærke til det.
Vi får flere og flere generte og følsomme mennesker. Tænkende og forstående mennesker. Det er særligt i de unge, man kan se skiftet. Der vokser en form for respekt frem i de unge, en respekt som ser op til menneskets ret til at leve og være lykkelig. En respekt for mennesket. Ingen grund til at være genert. Men det er de i denne verden.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland