Vejen til at få en lykkelig barndom


Forfatter Ambjørn Happy
Det er synd for dig. Intet er mere uretfærdigt end en dårlig barndom. Ingen smerte stikker dybere, intet ar er større, intet er mere utilgiveligt end en dårlig barndom.
Så nu er du her. Måske med egne børn, eller barnløs. Måske du føler en brændende smerte og tænker: "Ingen elsker mig rigtigt, og ingen har nogensinde egentlig elsket mig. Jeg er dybt ulykkelig, fordi min barndom var dårlig".

Så nu er du her. Du bad ikke om en sådan barndom. Det var heller ikke din skyld. Uretfærdigt fik du alligevel en dårlig barndom.

Så nu er du her. Og om et øjeblik bliver du irriteret på mig. Fordi uretfærdighederne fortsætter. Hør bare her.

Jeg ved ikke hvem der opfandt den lykkelige barndom. Men jeg går ud fra det var en tryllekunstner. Du ved sådan én der viser os en tom hat og straks efter trækker en kanin frem, hvorefter dyret kastes op i luften og forvandles til et silketørklæde.

En tryllekunstner opfandt den lykkelige barndom. Derfor vil du se - altid - at mennesker der har haft en lykkelig barndom, deres barndom var ikke så lykkelig endda.

Tror du din mors barndom var lykkelig?
Din fars?
Din nabo - tror du de havde en lykkelig barndom?

Nej, ingen mennesker var lykkelige som børn. Og det ved jeg godt, du ikke tror på. Men lyt engang nøje efter, der følger altid en kunstpause, når nogen beskriver deres barndom som lykkelig.

"Jeg havde en god barndom!.... Det var måske ikke alt, der var perfekt.... Men mine forældre elskede i hvert fald os børn og gjorde deres bedste!...."

Intet menneske har haft en lykkelig barndom - du ved, sådan 100% lykkelig. Til gengæld har mange mennesker fået en lykkelig barndom, da de blev voksne.

Det er aldrig for sent at få en lykkelig barndom Du kan nå det endnu. Den lykkelige barndom bliver skabt, når vi krænger barndommens alt for små sko og bukser af os. Den lykkelige barndom er noget som voksne mennesker har, når vi har forladt barndommen.

Og det er også dét du vil. Ikke? Du er ked af, at dystre følelser, tanker, vrede, frustrationer, angst og ubehag fra barndommen stadigvæk lever i dit voksne liv? Det irriterer dig, at det lille barn fra din barndom - dette lille forhutlede og uelskede menneske - at det barn påvirker din hverdag? Nogle gange kan du blive så afsindigt vred - måske på dine børn eller kæreste - at du bliver bange for dig selv, og du ved at den vrede strømmer op fra dit indre dyb, hvor det mishandlede barn lever?

Så du vil have en lykkelig barndom, og nu skal du høre, hvordan du får det.

Du kan gå til psykologen for min skyld. Men sørg for at det er en livsglad psykolog, sådan én der kan vejlede dig med at få en lykkelig barndom.
Du kan også lade være med at gå til psykolog. Lige meget hvad du gør, skal du nemlig selv gøre hele arbejdet. Det er dig selv der skaber den lykkelige barndom.

Om du nu vælger psykologen, eller præsten, eller healeren, eller astrologen, eller psykiateren, eller en god ven, eller naboen... i alle tilfælde får du her en tegning af mig, så du kan finde den rigtige vej i dit arbejde.

Hvordan kan det være at ingen mennesker har en lykkelig barndom - sådan 100%? Fordi vi kan ikke undgå at falde og slå os, når vi er børn. Alle mennesker har oplevet smerte i barndommen, og i dét øjeblik var de ikke lykkelige.

Du er faldet mange gange som barn. Du har oplevet stor smerte. Du har oplevet ulykkelige tidspunkter i barndommen.
Jeg har oplevet smerte.
Alle har oplevet tidspunkter med smerte i barndommen.

Den første streg på dit landkort fortæller dig, at det er normalt at have været ulykkelig kortere eller længere tid i barndommen. Det er normalt at have oplevet smerte i barndommen.

Du havde en normal barndom.
Alle mennesker har oplevet tidspunkter i barndommen, hvor de følte sig uelskede. Det er normalt at opleve, at man er uelsket på tidspunkter i barndommen.
Du havde en normal barndom, hvor du oplevede smerte og oplevede at du var uelsket.
Sådan var det, og så er du her nu.

Med nogle få streger har vi fremmanet en ø på dit landkort. Barndommens ø. Fastlandet behøver vi ikke tegne, fordi dine hænder er fastlandet, når du holder kortet foran dig.

Vi ved begge to, at barndommens ø indeholdt grusomme oplevelser og mishandlinger. Uretfærdighed. Smerte. Ensomhed. Uelskethed. Så du står med dit landkort mellem hænderne og betrager vores tegning midt på papiret - dér ligger barndommens ø.

Det er sådan man får en lykkelig barndom. Ved at opdage, at du lever nu som voksen. Du lever som voksen og betragter tegningen af din barndom.

Mange mennesker er svømmet eller har sejlet i små joller fra deres barndoms ø og ind til fastlandet. Og det lykkedes ikke for dem. De kravlede i land på det voksne fastland, men de vovede sig ikke ind i landet og væk fra stranden.

For enten længtes de tilbage til barndommens ø, og de satte sig på strandbredden på en stor sten og tændte et bål foran sig - og det blev nat og bålet gnistrede og de drømte kun om barndommens herlige ø.

Eller også var de trætte og forpinte, og da de gik i land kunne de henover havets bølger høre skrigene ude fra barndommens ø. De martrede skrig fra børn der mishandles. Og disse skrig er værre end lænker, og skrigene naglede dem til strandbredden, så de ikke kunne fortsætte op i det voksne fastland.

Barndommens ø kan også være en ulykke, hvis den var så rosenrød, at man nægter at påtage sig det voksne menneskes grå hverdag.
Barndommens ø kan være en ulykke, hvis skrigene fra den holder dig fanget.

Så du står altså med dette billede af din barndoms ø - nu skal du høre hvad jeg gjorde.
Alle de børn jeg havde i mig, alle de børn fra barndommens ø som græd, alle de Ambjørn 5 år, Ambjørn 6 måneder, Ambjørn 8 år og så videre - alle disse erindringens børn fra min barndoms ø tog jeg ind til mit hjerte, og jeg gav dem stor kærlighed.

Jeg fandt børnene rundt omkring. Et barn lå i et badekar, et andet i en jernseng, et tredie stod grædende på en landevej, et fjerde bed tænderne sammen mens det blev slået, et femte... ja, der var så mange af dem, at jeg ikke skal opremse dem her. Så mange ulykkelige børn på min barndoms ø.

Jeg troede jeg var ulykkelig. Men aldrig har jeg mødt så ulykkelige mennesker som de børn, der græd på min barndoms ø. Mennesker som ingen elskede og ingen ville kendes ved. Heller ikke jeg. Jeg havde forsøgt at glemme dem. Og da så jeg, at hvis jeg savnede kærlighed - da savnede børnene på barndommens ø kærligheden tusindfold hver især.

For at befri disse børn og gøre dem lykkelige må vi være kloge og hjælpe dem. Hvert eneste af børnene på din barndoms ø befrier du og tager det barn til dit hjerte.

Så dette kort har du med dig i din vandring. Du står på stranden med et ark papir i hænderne med tegningen af din barndoms ø. Du kan høre børnene græde. Find disse børn i din erindring, befri dem og før dem henover vandet ind til stranden til dig. Lad dem blive genforenet med dit kød. Tag dem til dit hjerte og giv dem stor kærlighed.

Du vil opleve at børnene fra din barndoms ø falder til ro i din favn. De holder op med at græde, gisper lidt og sukker derefter lykkeligt.

Husk dette kort i din vandring, da vil du ende med at få en lykkelig barndom.
Tror du mig?

Kan du mærke noget bævre i dit hjerte, kan du mærke en tåre i øjnene? Er der noget lykkeligt der gør dig urolig, noget der lytter i natten efter din stemme? Dine børn i erindringen fra barndommens ø spidser ører og venter på dig. De længes efter din favn.

Kan du mærke det?

© Ambjørn


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland