Smertens meningsløshed


Forfatter Ambjørn Happy
Lad mig fortælle dig noget om karma, som måske undrer nogle. Karma er altid positiv, karma er altid noget godt. Karma gør os stærkere og klogere. Heri ligger forskellen mellem visse uudviklede religioner i østen, sammenlignet med vores kultur. Det er godt at huske på.

Vi er alle født ud af noget godt. Dette burde ikke undre nogen. Vi kan jo heller ikke lave lagkage med sur fløde, vel? Tingene hænger sammen. Mennesket er født ud af noget godt, ud af en sund og god fløde, så at sige.

Derfor giver det absolut ingen mening, når nogle forklarer smerter i dette liv med misgerninger i tidligere liv. Den slags sludder hører jeg ofte. Men blot fordi reklamerne bombarderer os døgnet rundt, forøges deres sandhedsværdi ikke. Deres kraft forøges, men ikke sandheden.

Hvis du i dit liv har oplevet smerte, garanterer jeg dig, at smerten ikke er udtryk for "guds straf" for hvad du har bedrevet i tidligere liv. Hvis du har en skæv næse, krøllede ben og skelende øjne, dette har intet med tidligere liv at gøre. Hvis din mor greb dig som en blæksprutte og din far lurede på dig som en barsk skovrøver, dette er ikke "guds straf" for et tidligere liv. Nej.

Smerten har intet med karma at gøre.

Nu kan vi meget vel stille spørgsmåltegn ved tanken om reinkarnation. Tanken om at blive genfødt, oven i købet i en anden krop, den tanke virker umiddelbart naturstridig for et rationelt menneske. Vi kan ikke undgå at begynde at spekulere over, hvordan noget sådant skulle foregå.
For hvilken del af os skulle blive genfødt? Vores højre hånd? Vores tanker om livet? Det vi kalder "jeg"? Hvordan kan der blive plads til mig, i en anden krop?
Naturstridigt, ikke sandt?
Og det er fordi, at det er naturstridigt.

Reinkarnation handler ikke om at "jeg" bliver genfødt. Den slags sludder har jeg hørt ofte. Jeg bliver ikke genfødt, det er helt sikkert. Og det er der nok en del, der vil opfatte positivt. Ha! Reinkarnation har ikke noget med "jeg'et" at gøre. Intet har det at gøre med det "jeg", som jeg kalder "Ambjørn C ".

Jeg'et er et udtryk for plantens blomst. Der vil komme andre planter, når mit liv er visnet bort i skovbunden. Men ingen af disse planter får den samme blomst - de vil alle have forskellige jeg'er.

Når vi genfødes, så fristes vi til at tænke på dette forhold meget håndgribeligt. Det vi ikke når i dag, det når vi i morgen. Og går det helt galt, jamen så ordner vi det i næste liv. Det er en praktisk tanke, men desværre også forkert. Mit vasketøj kan muligvis vente til på torsdag, men det venter altså ikke i 1.000 år.

Hvis vi et øjeblik lytter til sludderet, så kan vi hurtigt indse, at karma er noget godt. Sluderet påstår, at hvis jeg vil være brandmand, så skyldes det åbenbart det forhold, at jeg i 1400-tallet brændte en kirke af. Muligvis har jeg brændt en kirke af i et tidligere liv, det kunne man vel også overveje i dag i et hidsigt øjeblik. Eller hvis jeg er bange for ild i dette liv, så skyldes det nok at jeg i et tidligere liv stod blandt pøbelen, da man brændte en heks.
Eller hvis....

Umiddelbart lyder sludderet rationelt. Sådan lidt "øje for øje, tand for tand". Nu skal jeg selv få "kærligheden at føle", eller "råde bod" for mine synder.

Men da er det jeg vil gøre det helt klart for dig, hvorfor dette sludder kan smides ud sammen med bunken af reklamer i din entré. Hvordan opfører du dig sammen med et menneske, som du elsker? Hvordan opdrager vi børn? Hvordan dyrker gartneren sine blomster? I alle tilfælde giver vi det bedste, vi har. Fordi vi kan ikke dyrke blomster, ved at træde på dem. Vi kan ikke opdrage barnet med pisken og ydmygelsen. Vi kan ikke vinde et menneskes hjerte gennem straf.

Ikke overbevist? Så har du læst for mange reklamer, min ven. Ikke i et tidligere liv, men i dette liv, som vi lever nu. Og hvis du er overbevist, så ved du også, hvilken del af dig, der reinkarnerer.

Reinkarnation handler om den del af dig, der er kærlighed, visdom, styrke, medfølelse.
Det er kærligheden der reinkarnerer. Ikke hadet.

Når min plante er visnet, og blomstens blade sammenkrøllede, når jeg er død og opløst i skovens bund, hvad sker der så....? Kommer der en ny sammenkrøllet, ødelagt og udslidt blomst op gennem skovbunden? Nej vel?

Se på børnene der fødes. Ligner de gamle sure mænd, der har brændt kirker af og det der er værre? Se på det nyfødte barn. Hvis du ikke har børn, så kast et blik over skulderen på din nabo. Se det nyfødte barn. Ser du brændende kirker i dets blik? (Se på barnets blik, ikke genspejlingen af dit eget).

Se den spæde plante i skovbunden. Sæt dig på hug og betragt den vidunderlige plante. Så fin den er. Den lever og ønsker at sætte blomst.

Kærligheden genfødes. Og hvis du nogensinde ser et ulykkeligt barn, eller en spæd plante i nød, da ser du ikke kærligheden. Da ser du smerten. Smerten er meningsløs, det er dens natur. Smerten kommer fra dette liv, som meningsløshed. Når du er ked af det, gribes du af en følelse af meningsløshed, ikke? Når du er glad, giver livet mening.

Livets mening er at genføde kærligheden. At genføde livsglæden, livskraften. Sådan altså, bliver du genfødt, som kærlighed. Og det er karma i dit liv. At du rummer kærlighed, at du blev skænket kærlighed. Af den er du bundet til livet, som planten til den gode jord.

Karma er at blive genfødt med kærlighed i hjertet.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland