Porten til livets lykke


Forfatter Ambjørn Happy
Hvis jeg nu byggede et hus med 10 cm. brede døre, så ville ikke ret mange gæster træde indenfor og besøge mig. Og de fleste ville mene, at jeg var tosset at bygge dørene så smalle.

Men hvis jeg opbyggede min hverdag med præcise mål, skarpe forventninger, stramme krav og smalle håb - så ville ingen protestere. For det synes fornuftigt at opstille mål for livet på planeten jorden.

Hvis jeg nu sagde: Jeg søger en kæreste som er
* 27-32 år
* ingen børn
* ikke-ryger
* glad for at rejse
* orden i økonomien
* og med et positivt sind,
så ville kontaktbureauet sandsynligvis antage det for at være fornuftige og rimelige krav.

Men hvis jeg byggede et hus, hvor kun 10 cm. smalle mennesker kunne komme ind, så ville ingen forstå mig...

Tænk tilbage på dit liv. Hvornår har gud senest leet hjerteligt ad menneskets trang til mål, planer, krav, forventninger og håb? Hvornår har du senest haft en fortrinlig dejlig oplevelse, som kom "helt tilfældigt"?
Måske du endda mødte din kæreste tilfældigt. Havde du ikke taget dén bus, eller set dén film, eller havde deltaget i netop dén fest - havde dit liv da set anderledes ud?

Og dit nuværende job? Lad os sige du faldt over annoncen en søndag eftermiddag i jobsektionen. Hvad nu hvis du dén søndag havde købt en anden avis hos bageren?

Det er godt at være fornuftig, men så tager vi en forkert bus og vores liv forandres for altid. Det guddommelige i tilværelsen, alle de store oplevelser og hjertegribende menneskemøder, de lader sig ikke planlægge.

Tværtimod.
Det guddommelige lader sig opleve.

Derfor er porten til livets lykke ikke en begrænsningens kunst, hvor vi skal sortere. Porten til livets lykke er at lade døren stå pivåben - stor som en ladeport - og så opleve det fantastiske der træder ind i vores liv.

Forleden gik jeg forkert nede i byen og mødte derved tilfældigt en gammel ven, jeg ikke havde set i 3 år. Med al min fornuft havde jeg ledt efter hende på internettet og så videre. Jeg hørte gud le hjerteligt da jeg gik forkert, og mine øjne fyldtes med glædestårer over livets store skønhed, da hun pludselig sagde "Hej Ambjørn!"

For der gemmer sig en ven bag hvert et gadehjørne vi ved et uheld drejer rundt om. Når vi holder øjnene åbne og oplever livet, da er porten til livets lykke åben.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland