Ondskabens natur


Forfatter Ambjørn Happy
Al ondskab kommer fra smerte. Når jeg har ondt, så kan du tro jeg bliver ond mod andre mennesker. Råber lidt af dem. Skubber. Vrænger næse. Og hvis jeg en dag bliver statsminister, så vil jeg bombe mine nabolande, når jeg er ked af det. Udrydde regnskoven og alle indianerne, hvis du svigter mig og håner min kærlighed, gør mig ondt. De dage hvor livet trykker hælen ind i min ryg, så jeg græder af smerte, da vil min rystende hånd trykke på den røde og knap og sprænge månen i luften.

Ondskaben kommer fra smerten, fra at have ondt. Derfor hader jeg ondskab mere end noget andet. Det er så uretfærdigt. Det menneske som jeg gør ondt, i ham vækkes mere ondskab. Måske fyren aldrig havde haft lyst til at gøre en flue fortræd, men vent og se: Når jeg har bombet hans landsby og hele slægten ligger spredt på markerne, da bryder ondskaben ud i lys lue, da vil han også gøre ondt. Således spreder smerten sig fra det ene menneske til det næste, og det er uretfærdigt mod manden i landsbyen, som aldrig ønskede at gøre ondt.

Ondskaben er skabt af mennesker som jeg, folk der har ondt. Intet barn er født med smerten, i barnet trives kun det gode. Men jeg er træt af mit arbejde og mit liv, og når barnet larmer, så slår jeg det, råber ad det, rusker det. Sådan gør jeg mit eget barn til et ondt menneske, en der har ondt. Og barnet går i skole og slår sine kammerater, og læreren bliver tosset, han råber højt og niver drengen i armen, fordi han har også ondt. Og en dag er mit barn voksent, røver nogle banker og voldtager 4 kvinder og dræber en pensionist. Så vil der stå i avisen, at han er et ondt menneske. Men der vil ikke stå noget om, at han var født med godhed og kærlighed i hjertet, og der vil ikke stå noget om, hvem der skabte ondskaben i ham, og at det var mig.

Ondskaben rammer altid den uskyldige, fordi det er ikke sjovt at stikke ild til et hus der allerede brænder. Det giver ikke ondskaben nogen glæde at sparke til en bokser der allerede er død. Ondskab rammer altid det gode menneske, fordi ondskaben vil forplante sig. Sådan er ondskabens natur. Når jeg har ondt, så ønsker jeg at få smerten ud af min krop ved at overføre den til en uskyldig lille pige. Derfor voldtager mænd unge kvinder, og derfor slår forældrene deres børn, og derfor skal mit lands militærfly bombe små lykkelige folk der bor i telte og drikker sød kaffe af spinkle porcelænskopper.

Det er ubehageligt at have ondt, og jeg ønsker at give smerten til dig, ved at gøre dig ondt. Hvis du græder, da tørrer mine egne tårer bort fra min kinder. Hvis du skriger af rædsel, da forsvinder min egen frygt. Hvis du trygler om nåde, da føler jeg min egen frelse er på vej.

Sådan er ondskab en brændende fakkel vi giver videre til andre.
Men jeg har lagt mærke til en ting.
Ondskab har ingen kraft. Det onde i mit er en tanke uden hverken krop eller maskineri, det onde er som et tørklæde i vinden. Al ondskab har brug for en krop, ellers kan det ikke forplante sig. Ondskaben har brug for vores stærke arme for at slå, vores stærke ben for at sparke.

Og jeg har lagt mærke til en anden ting.
Kroppen rummer kun godhed. I hver eneste celle pibler livsglæden frem, mit kød synger lykkesange fordi blodet skyller det igennem med frisk ilt og næringsstoffer. Min krop er så glad, at den ikke vil være slave for ondskaben. Det er unaturligt for kroppen at slå på børn, voldtage kvinder og dræbe mænd. Min krop er bare glad.

Det er derfor jeg føler mig fremmed i mig selv, når jeg har ondt. Det er derfor jeg føler mig ensom. I min smerte er jeg udstødt fra min egen krop, udstødt fra min egen kærlighed. Og da gribes jeg af en endnu større smerte, nu vil jeg udrydde hele verden. Så jeg tvinger min krop til at gøre ondt på andre, det er ikke noget den selv har lyst til.

Der ser du ondskabens bløde punkt, sådan kan du ændre ondskabens sejrsgang, sådan kan vi stoppe smerten i vores verden:
Når nogen gør dig ondt,
så giv ham et knus,
så han kan mærke sin krops godhed.
Når nogen gør dig ondt,
så sig du hellere vil have et knus.
Når nogen gør dig ondt,
så mærk din kærlighed i hjertet.

Når nogen gør dig ondt, vær glad.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland