Livet er den bedste medicin


Forfatter Ambjørn Happy
Gud elsker også dig. Og jeg ved godt det lyder som en dum cliché. Men det er udbredt misforståelse, at depression skulle være en sygdom vi kan behandle med kemikalier. Det er vor tids overtro. De kemiske spændetrøjer man sælger som lykkepiller, de svarer fuldstændig til 1500-tallets heksejagter. Bålene brænder i natten, men nu er det ikke kroppen vi jagter, nu er det sjælen vi binder fast til stigen.

Depression er en meget ubehagelig tilstand. Man kan føle sig tiltrukket af selv at vælte stigen ind i bålet og begå selvmord. Det er en smertelig tilstand, så smertelig at døden fremstår som en befrielse. Døden er ikke frihed eller befrielse. Døden er opløsning og tomhed.

Nu er der jo andre måder at trøste og hjælpe på, end at brænde folk eller give dem en spændetrøje på. Man kan prøve den stærkeste medicin der findes til depressive mennesker. Den medicin hedder "lev livet". For livet er en befrielse, livet er nærvær og indhold. Livet vil rive spændetrøjen af dig, rulle dig i strandkanten, pjuske dit hår, kilde dig i siden, livet vil holde dig i favnen og løbe om kap med dig henad stranden.

Livet er den bedste medicin.
Gud skabte ikke din smerte, gud skabte dit hjerte.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland