Genoplivning af døde frugttræer


Forfatter Ambjørn Happy
Engang var jeg ulykkelig. Mit liv var et ødelagt frugttræ, vissent og knækket. Du ville også være ulykkelig, hvis dit frugttræ døde... jeg var det i hvert fald. Dengang kunne jeg lide at skrive, så jeg satte mig ned på jorden foran det ødelagte træ og beskrev træets tilstand, samt de konsekvenser jeg oplevede. Jeg græd når jeg læste mine ord fra blokken. Når man ikke har noget frugttræ, kan man heller ikke skænke æbler til den man holder af, og det gjorde mig ked af det.

"Mit liv har ikke nogen mening længere. Mit træ er dødt, og det kan jeg overleve, men det er umuligt at leve uden at kunne skænke æbler til dem jeg elsker. Mit liv er slut. Når træet er dødt, vissent og knækket, kan det ikke genoplives", skrev jeg. For en sikkerheds skyld trak jeg det spinkle træ op af jorden, for at sikre mig at rødderne virkeligt var døde.

Måske du i dit liv har et frugttræ, som er gået ud. Noget der ikke fungerer. Måske du også har siddet som mig, fastnaglet til jorden med blikket rettet mod det visne træ, og da har du drømt om at få et nyt frugttræ. Fordi mere end noget andet lever vi for at skænke vores elskede et æble. Hvis vi frarøves muligheden for at give gaver til verden, dør vi selv. Vi kan ikke komme videre i livet, før træet er vækket til live. Sådan her gjorde jeg:

En aften i regnvejr travede jeg på et fortov. Det var mørkt, undtagen under gadelampernes lyskegler. Sådan skiftede omgivelserne mens jeg spadserede, mellem lys og mørke. Som sædvanlig spekulerede jeg over hvordan jeg skulle få liv i mit frugttræ, og som ofte før kom jeg til den konklusion, at det var umuligt at genoplive træet.
"I mørket er kun mørke. I lyset er kun lys", mumlede jeg for mig selv. Ved lyden af mine egne ord standsede jeg op.
"I mørket er kun mørke".
"I lyset er kun lys".
Jeg kunne fornemme langt nede i sjælen, at mine ord rummede en sandhed som jeg så længe havde forsøgt at undgå.

Når vi sidder og betragter vores døde frugttræ, ser vi mørket. Lige meget hvor længe vi holder fast i smerten og sorgen, lige meget hvor ofte vi vender og drejer den døde kvist, lige meget hvad - i mørket er kun mørke.
Derfor begyndte jeg at lægge mærke til jorden, hvor mit fremtidige træ skulle spire fra. Jorden er frugtbar - jorden rummer lyset - og derfra ændrede mit liv sig automatisk når jeg betragtede jorden. Ved at betragte lyset - og i lyset er kun lys - oplystes mit sind indefra.

Efter nogle år havde jeg fået så meget lys i mit sind at jeg blev glad. Den glæde lagde jeg nænsomt ned i jorden som et lille frø. Du kan gætte hvad der skete. Et nyt frugttræ spirede frem.

Frugttræer spirer frem af livsglæden. Når et frugttræ visner og dør, må vi fokusere på livsglæden - fokusere på lyset i livet. Med andre ord: Når der er et-eller-andet i livet der ikke fungerer, så helbreder vi det automatisk ved at lægge mærke til alt det i livet, som fungerer. Vi spreder mørket ved at holde fast i lyset.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland