Du skal ikke elske dine forældre, de skal elske dig


Forfatter Ambjørn Happy
Har du børn, så er de din familie. Bor du alene uden børn og kæreste, så har du ingen familie. Dine forældre og eventuelle søskende er din slægt. Der er forskel på familien og slægten. Forældre bliver gamle, og syge og dør. Det er naturens gang, og det skal vi ikke bekymre os om. I stedet skal vi bruge vores kræfter på familien. Hvis du ikke har nogen familie, så er du i den lykkelige situation, at du har mange kræfter i overskud.

Det er et livsprincip, at vi fører vores styrke og kærlighed ud i livet til de mennesker, som har brug for os, i lige linier ud fra os, og i nedstigende linier. Kærligheden går fra den voksne til barnet, og den går fra den voksne til søskende, venner, naboer, kollegaer og kærester. Det er forkert, hvis vi sender kærligheden baglæns op i dem, der gav os liv. Dem der gav os liv, de må få kærligheden fra deres forældre.

Det sker i nogle slægter, at livsprincippet brydes, sådan at børnene opdrages til at bekymre sig om forældrenes ve og vel - og måske endda opdrages børnene til at elske forældrene og stille forældrene tilfreds. Meget uheldigt og fuldstændigt udmarvende for det stakkels barn. Vi kalder det incest, når forældre stjæler kærligheden og omsorgen fra deres barn. Forældre skal altid give kærligheden videre, betingelsesløst og altopofrende. Derved opnår vi nemlig, at barnet har kærlighed og styrke at give videre til sine lige omgivelser og til sine børn.

Du skal ikke elske dine forældre, de skal elske dig. Du skal ikke pleje dine forældre, de skal have omsorg for dig. Du skal ikke helbrede dine forældre, de skal helbrede dig. Sådan er princippet, og det er ikke noget jeg har fundet på. Kærligheden går fra de gamle til de yngre, fra den ene generation til den næste. Nogle forældre elsker ikke deres børn, og det er fordi de har et stort hul i sjælen, et stort glubende behov for kærlighed. Disse forældre var ikke elskede som børn, og derfor ønsker de at suge kærligheden ud af deres egne børn. Det er ikke noget du skal acceptere hvis det er sådan fat i din slægt, fordi det er forkert.

Kærlighed er at give alt videre, sådan som læggekartoflen ofrer sit liv for de nye kartoflers skyld. Kærlighed er en viljeshandling baseret på hvordan vi har det med at være i live. Mangler du livsglæde, eller mangler du vilje? Begge dele ligger i alle mennesker som guldsmykker i et smykkeskrin. Livet handler om at åbne sig for de indre rigdomme af kærlighed og visdom, og føre dem ud i hverdagen.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland