Det private og det offentlige


Forfatter Ambjørn Happy
Når det private i mig fremvises offentligt mister mine øjne glansen. Mine muskler bliver stive og hårde, mit åndedræt anspændt og nervøst. Mit private er sårbart som stænglen fra det mindste frø der titter op gennem den skorpede jord. Det er mit ansvar at passe på det private. Men mit private er også glasskulpturer i min indre bolig, skulpturer jeg har rejst langt for at hente, eller skulpturer jeg har brugt det meste af mit liv på at frembringe. Dem holder jeg privat for at forhindre mine medmennesker vælter dem i et uagtsomt øjeblik. Jeg beskytter folk mod at komme til at ødelægge min livsglæde ved et uheld.

Men en dag er det, som før var privat, vokset op til et træ med kraftige rødder langt nede i jorden. Da har det brug for at opleve lys og solskin og frihed, så da vil jeg ikke gemme det i mit private rum, fordi hvis jeg holdt det fanget, ville det blive trist og nedbøjet og krybe baglæns. Og det som tidligere var kostbare glasskulpturer det ser jeg en dag kun er materielle ting som er udformet med min tanke som skabelon, og da vil jeg give disse glasskulpturer til verden, sådan at folk kan nyde dem. Hvis ikke jeg giver glasskultpturen fra mig, da vil min tanke stadigt glide ind i dens form og have svært ved at udvikle sig videre, så for min tankes skyld giver jeg slip på glasskulpturerne vel vidende, at folk vil nyde dem indtil de falder på gulvet og går i stykker.

Livet fødes i mit private som en ufærdig tanke, for at hendø i det offentlige som afsluttende toner fra tankens sang til livet.
Sådan kan ethvert forhold eller ting i livet være enten privat eller offentligt for mig.
Det sårbare og ufærdige holder jeg privat for at beskytte dets skabelse.
Det stærke og afsluttede giver jeg til verden for at sikre dets opløsning.

Sun in Heart
Ambjørn C


Ambjørn Happy
Du kan ringe til mig / SMS:
Tlf. +45 26 13 41 11
- alle dage kl. 9-21
Du kan også sende mail til ambjorn@lykkelig.dk
- hvis jeg ikke svarer inden 7 dage, skal du ringe til mig i stedet for.

Det er sjældent jeg læser min email, men jeg svarer altid telefonen :-) Er jeg optaget, så bare læg en besked og jeg ringer tilbage.

© 2017 Ambjørn Happy, Lykkeland